עוגת בננות
קינוח טעים במיוחד ואהוב על ילדים הוא עוגת בננות. מאפה פשוט וקל בתבנית אינגליש קייק שאפשר אפילו לשתף את הילדים בהכנתו ולבלות אחר צהרים קסום של אפיה. בקערה גדולה נערבב סוכר, סירופ מייפל, ביצים, יוגורט או מיץ תפוזים, וניל ומעט מלח. אל התערובת נוסיף בננות מרוסקות ונערבב שוב. נוסיף קמח ואבקת אפיה (אפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים למי שאוהב) ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה. את התערובת נמזוג לתבנית (אולי אפילו שתיים, תלוי בכמות התערובת) ונאפה בתנור כחצי שעה עד 40 דקות (ניתן להחדיר קיסם לעוגה ולהוציא, קיסם עם פירורים לחים מעיד על כך שהעוגה מוכנה). מקררים לטמפרטורת החדר ומגישים.
את העוגה השנייה ניתן להקפיא (רק לאחר שהיא התקררה לגמרי) ולהוציא בהזדמנות אחרת שמתחשק משהו מתוק או לאורחים שהגיעו בהפתעה. עוגה קפואה יש להוציא והפשיר לאט, לאחר שהפשירה אפשר לחמם מעט בתנור.
פנקייק בננות מפתיע
פנקייק מתאים כמעט לכל הזדמנות. ההכנה שלו מהירה והילדים אוהבים לאכול אותו ברגע שיצא מהמחבת. את הפנקייק האהוב נשדרג עם בננות מעוכות ונקבל פנקייק במראה רגיל עם טוויסט. בקערה מועכים כמה בננות, אליהן מוסיפים סוכר, ביצים, חלב ומעט תמצית וניל. מערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור ואבקת אפיה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. להכנת הפנקייק נחמם מחבת ונשמן אותה במעט שמן. ניצוק בעזרת מצקת מעט מהתערובת למחבת החמה ונמתין עד שייווצרו בועיות קטנות בשוליים. נהפוך את הפנקייק ונטגן עוד דקה עד לקבלת גוון זהוב. את הפנקייקים ניתן להגיש עם בננות פרוסות, סירופ מייפל ואגוזים מלמעלה.
מילקשייק בננות אליפות!
לפעמים מתחשק להתפנק גם במשקה טעים מפנק וקר (אפילו בחודשי החורף). בבלנדר נטחן כמה כפות של גלידת וניל, בננה או שתיים (תלוי בכמות המתפנקים), כמה קוביות קרח וחלב. נטחן עד לקבלת מרקם נוזלי אך לא נוזלי מידי ונמזוג לכוסות גבוהות עם קש. להגשה מיוחדת ומרשימה נמרח, באמצעות כפית או סכין, ממרח שוקולד בתוך הכוס (אפשר גם לזלף מבקבוק סירופ שוקולד). למנה מושחתת במיוחד אפשר להכין קצפת משמנת להקצפה ולהוסיף כף גדושת קצפת לפעלה ועליה לפזר שוקולד חלב מגורד או סוכריות צבעוניות.
סלט פירות העונה דליקטס
בחודשי החורף ישנם פירות מצוינים להכנת סלט פירות גדול וטעים. נפרוס בננות, נחתוך לקוביות תפוחי עץ, אגסים, תפוזים, קיווי ותותים (לא חייבים להוסיף את כל הפירות, ניתן להשתמש בפירות שיש בבית). נערבב הכל בקערה גדולה. נוסיף מיץ תפוזים סחוט מחצי תפוז למתיקות נוספת למי שאוהב. לשדרוג הסלט אפשר להוסיף צימוקים או תאנים מיובשות קצוצות ואפילו פרוסות שקדים לבנים קלופים.
בננות קפואות בשוקולד
קינוח ספונטני ומהיר, שאינו דורש מצרכים רבים הוא בננות קפואות בשוקולד. ניקח את הבננות ונפרוס אותן לרבעים (כך נקבל פרוסות בננה עבות יותר). בסיר נמיס שוקולד חלב עם שמנת מתוקה ונערבב לקבלת רוטב חלק אך סמיך מעט. את הבנות נשפד על שיפודים ארוכים (כל בננה בשיפוד נפרד) ונטבול היטב ברוטב השוקולד. נקפיד שהרוטב יכסה היטב את הבננה מכל צדדיה. נניח את השיפודים בתבנית או צלחת גדולה ונכניס למקפיא למשך כשעה וחצי (אפשר להוסיף סוכריות קטנות מעל השוקולד לפני שמכניסים למקפיא). את המנה נוציא רק כאשר נרצה לאכול מכיוון שהשוקולד נמס מהר יחסית.
אומנם הבננות מתוקות לאכילה סתם כך במצבן הטבעי, אך כיף גם להפוך אותן לקינוח אחר, מעניין, טעים ומפתיע. קינוח חם או קינוח קר, סלט בריא או מנה מושחתת , מנה אישית או עוגה גדולה. ניתן לראות כי הבננות מתאימות כמעט לכל מנה שנרצה להכין מהן. זהו פרי חורף שאין זמן מתאים יותר מעכשיו כדי ליהנות ממנו.