מגזין הומלס / רכב

 צמצמו את הוצאות הביטוח

צמצמו את הוצאות הביטוח

הקורונה פגעה בחשבון הבנק? צמצמו את הוצאות הביטוח

משבר הקורונה פגע ברבים מאיתנו מבחינה כספית. במקביל, ביטוח הרכב ממשיך להיות נטל כספי חודשי קבוע, למרות שהיקף השימוש ברכבים דווקא הצטמצם למדי בעקבות המצב. מה עושים? אחת הדרכים להתמודד כספית, היא לצמצם הוצאות והדבר נכון וחשוב גם לגבי הוצאות ביטוח הרכב. כך עושים זאת:

06/10/2020
רכב | צרכנות

על מה ניתן לחסוך?

מעבר לביטוח החובה לרכב ולמפרט הביטוח הסטנדרטי המחייב עבור הביטוח המקיף, ישנם רכיבי ביטוח רבים שמוגדרים כאופציונאליים. לכן, חשוב לוודא שמבטחים רק את מה שגם דרוש לכם וגם שווה מבחינתכם לשלם עבורו. גובה ההשתתפות העצמית, הוא נקודה שמאפשרת להשפיע על גובה הפרמיה של ביטוח הרכב. רק קחו בחשבון, שהדבר יתבטא גם במצב שבו תזדקקו לביטוח. עוד אפשרות לחסכון "בגדול" בעלויות ביטוח הרכב, היא לצמצם את מספר הרכבים שברשותכם. כמובן, לא תעשו זאת רק בכדי לצמצם עלויות ביטוח, אבל זה שיקול משמעותי שצריך להיכנס למשוואה, אם שוקלים ביצוע שינוי מבחינת כלי הרכב שבבעלותכם. תמיד כדאי לבדוק, האם ואילו הנחות מגיעות לכם. מבחינה זו, העבר הביטוחי משפיע, אבל גם מצבים נוכחיים - למשל אם אתם סטודנטים. 

אפשרות חסכון חשובה, אם כי זמנית, היא הקפאת חלקים מסוימים בביטוח הרכב. בנוסף, כדאי להיות ערים לחדשות בביטוח סביב מצבי משבר מיוחדים דוגמת משבר הקורונה. למשל, הטבות שונות שחברות הביטוח עשויות להציע עקב המצב.

ממה כדאי להיזהר?

חשוב לשים לב למונחים בהם משתמשים בתחום זה ולהבטיח, שאתם מבינים אותם במדויק. ביטוח נהג צעיר למשל, עשוי להפגיש אתכם עם המונחים "נהג צעיר" ו"נהג חדש". האם יש הבדל? בהחלט.

המונח נהג חדש מתייחס לנהג שהוציא רישיון נהיגה בשנתיים האחרונות. נהג צעיר לעומת זאת מתייחס לגיל הנהג - לרוב מדובר על גיל שמתחת ל-24 (ההגדרה לא קבועה, בשונה מהגדרת "נהג חדש"). יש גישות שאמורות לחסוך, שלא בהכרח יניבו חסכון כזה. לדוגמה: רכישה ישירה מחברת הביטוח, שלא דרך סוכן, בכדי להוזיל אותו עוד יותר. כמובן, החיסכון איננו מובטח - חסכון העמלות לסוכן עשוי להיות מגולם מראש במחיר המוצע לכם. כדאי גם לקחת בחשבון, שהיקף הנסיעה ברכב הוא גורם שעשוי להשתנות מאוד בנסיבות שונות. גם הפתעות נוסח הקורונה משפיעות על כך כמובן. בהקשר זה, כדאי לשקול את האפשרות של ביטוחים, בהם גובה התשלום משתנה על פי היקף השימוש ברכב.

מיגון נגד גניבות וצד ג'

מיגון נגד גניבות ונגד נזקי צד ג שהרכב עשוי לגרום, משמעותי להוזלת ביטוח. ככל שיש יותר מיגון איכותי, כך פוחת הסיכון של גניבות וגרימת נזקי צד ג. בכך פוחת ההפסד הכספי הפוטנציאלי לחברת הביטוח במקרה שנדרשים להפעלת הביטוח והחברה עשויה להציע ביטוח בגובה תשלום נמוך יותר. כל זאת, במסגרת הביטוח המקיף, שכולל ביטוח עצמי וביטוח צד ג. נזכיר, כי ביטוח צד ג' לרוב מובנה בביטוח מקיף, אך ניתן לרכוש אותו גם בנפרד, כביטוח בפני עצמו. בשוק זמין כיום מגוון רחב של מוצרי עזר למיגון מפני גניבות ולשיפור בטיחות הרכב, הן לנהג ולנוסעים והן לסביבתם. כך שהשקעה במוצרים כאלה, היא השקעה שמחזירה את עצמה, גם בבטיחות וגם בצמצום הוצאות (על ביטוח ועל נזקים).

על מה לא לוותר?

בכדי להחליט על מה לא כדאי לוותר בביטוח הרכב, חשוב לקחת בחשבון את ההשלכות של הוויתור. ישנם כמובן שיקולים אישיים של כל אחד. מעבר להם, מומלץ לנסות ולהעריך את השלכות הויתור במדויק. מה סכום הכסף שתחסכו בכל חודש אם תוותרו על אותו רכיב? מה הסיכוי להתרחשות מקרה, שבו רכיב הביטוח הזה רלבנטי? אם יתרחש מקרה כזה, כמה כסף תצטרכו להוציא עם ביטוח כזה וכמה בלי? האם ישנן השלכות משנה משמעותיות לויתור? לדוגמה: ביטוחים שיממנו לכם תיקונים, יעשו זאת כנראה במוסכי הסדר ושם התיקון בהחלט עלול להיות באיכות נמוכה, שתחייב בהמשך תיקון על גבי התיקון. גם האפשרות לקבל רכב חלופי במצב שבו הרכב המבוטח מושבת, היא אפשרות נחמדה, אבל האם ועד כמה מתאים לכם לשלם על כך? ביטוח שמשות הרכב לעומת זאת, הוא דוגמה לביטוח שעשוי להיות יותר משמעותי ונדרש. בוודאי אם אתם גרים למשל ביהודה ושומרון וחשופים מסיבה זו לטרור האבנים שנפוץ שם. שמשות הן מעצם טבען פגיעות יותר מחלקי המתכת שברכב, הן מהוות אזור גדול יחסית ולכן הסיכוי לפגיעה בהן גדול והן גם חיוניות למה שהחוק מגדיר כתקינות הרכב ובצדק. בסך הכול, הגיוני מאוד לבטח אותן. אבל שוב - הכול בהתאם לשיקולים ולנסיבות המיוחדות של כל אחד.

לבחור חכם

בסופו של יום, מה שחשוב, זה לבחור את תמהיל ביטוח הרכב שמתאים לכם ביותר. זאת, כמובן גם מההיבט הכספי. בחירה חכמה, כולל השוואה יסודית בין האפשרויות הרבות, תאפשר להוזיל משמעותית, מבלי לפגוע באוסף התכונות שאתם מחפשים בביטוח. הדרך הטובה ביותר להגיע לכך, היא בעזרת מערכת השוואת הביטוחים של WOBI.




 

כתבות נוספות


המדריך לרכישת גזיבו
בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר את פתרון ההצללה שנקרא גזיבו. מהו גזיבו ואיך תרכשו אחד שיקיים את המטרות והצרכים שלכם מפתרון ההצללה? על כל אלו נדבר בכתבה הבאה.



הרכבת רהיטים עד הבית
הרכבת רהיטים יכולה להיות פשוטה לחלק מהאנשים, אבל בהחלט לא לכולם. קל להתקשות עם זה או לנסות להרכיב, לראות שזה לקח כמה שעות והרהיט עדיין קצת מתנדנד. ומאיפה הגיע הבורג הזה שלא שמנו? למזלכם ניתן להזמין שירות של הרכבת רהיטים עד הבית.



מתנות יש בשפע: איך תבחרו מתנה עם מסר אישי?
יום הולדת יש רק פעם בשנה, אבל נדמה שבכל שנה מחדש מתעוררת הדילמה הישנה והמוכרת. אנחנו רוצים להעניק מתנה מיוחדת אבל שוברים לרכישת בגדים או זר פרחים שנשכח בפינת החדר ממש לא מצליחים לרגש.



הגיע הזמן לחדש את פינת האוכל שלכם
פינת האוכל היא ללא ספק מרכז העניינים והאזור המשפחתי שלנו. כאן כל המשפחה נפגשת לארוחה משותפת ומגבשת. בסופו של היום כל אחד מבני המשפחה משתף בחוויות שלו בבית הספר או העבודה. זה גם המקום לטעום בו מטעמים שונים שהכנתם במיוחד, כדי ליהנות מארוחה משפחתית איכותית בסיומו של עוד יום מוצלח. על מנת לשדרג את הארוח...


 


עוד בהומלס

דירות ונדל"ן

דירות להשכרה

דרושים

דרושים

רכב

רכב יד שניה

יד שניה

יד שניה