מגזין הומלס / Lifestyle

קינוחים קלסיים לראש־השנה

קינוחים קלסיים לראש־השנה

החופש הגדול כבר כאן, ימי הקיץ החמים, הים, הבריכה ושלל האטרקציות של הקיץ. עם תחילתו של החופש הגדול אנו יודעים שבעוד זמן כה קצר יגיעו גם חגי תשרי ועימם ראש־השנה. פתאום המחשבות שלכם נודדות לעבר החג הנפלא הזה. המאכלים השונים, רשימת האורחים, האם אתם מארחים או מתארחים השנה?

וכך לפתע אתם חשים בטעמם המתוק של התפוחים בדבש, ניחוח של עוגות החג באפכם ולרגע קט אתם כבר לא בחופש הגדול. אספנו עבורכם כמה מתכונים מפנקים לקינוחים הכי טעימים של ראש־השנה, שתיכף בא עלינו לטובה.

14/07/2021

 

קחי לך תפוחים בדבש

אם יש פרי המזוהה עם ראש־השנה הלוא הוא תפוח־העץ. אין זה משנה אם מדובר בתפוחים ירוקים חמצמצים או תפוחים אדומים מתקתקים, אם הם צהובים, אם הם מזן פינק ליידי או כל זן אחר. עוגת תפוחים היא אחד הקינוחים הטעימים ביותר שהולמים את החג באופן מושלם. להלן מתכון קל ומלא בתפוחים:

המצרכים הנדרשים: תפוחים קלופים וחצויים מכל זן שתבחרו, סוכר לבן, חמאה רכה או שמן קנולה, דבש, ביצים, מיץ לימון טרי, דבש, תמצית וניל, קמח לבן, אבקת אפייה, שקדים מולבנים טחונים, מלח, אבקת קינמון ושמנת חמוצה או מיץ תפוזים/ קרם קוקוס.

אופן ההכנה: בקערה גדולה טורפים תחילה את החמאה והסוכר יחד. מוסיפים ביצים אחת אחת עד להטמעה מוחלטת וממשיכים לטרוף.

מוסיפים לקערה את הלימון הטרי ותמצית הווניל, ממשיכים לטרוף היטב, מוסיפים מלח, אבקת אפייה, קמח, אבקת קינמון, ואת השקדים הטחונים פנימה וממשיכים לטרוף. לסיום, מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה חלקה.

מחממים תנור מראש ל־180 מעלות. שופכים את הבלילה לתבנית אפייה עגולה ומיישרים.

כעת, פרסו את חצאי התפוחים לפרוסות דקות והניחו אותן על גבי הבלילה כך שיישארו מעלה ולא ישקעו פנימה. אפו את העוגה כ־45 דקות. לסיום, בזקו מעל העוגה אבקת סוכר והגישו אותה חמה לצד כדור גלידה וניל.

מלכת העוגות – עוגת הדבש

אי־אפשר להתייחס לקינוחי ראש־השנה מבלי לציין את מלכת העוגות – עוגת דבש קלאסית. עוגת דבש רכה ונימוחה, שכל ביס ממנה הוא חלום, כזו שלא רוצים להפסיק "ליישר" ומוצאים כל מיני תירוצים לאכול עוד חתיכה ולאחריה עוד אחת כי דיאטה לא מתחילים בחגים ובוודאי שלא בראש־השנה.

אך לא רק על עוגות דבש נחייה, אלא גם על עוגיות דבש, לפניכם מתכון לעוגיות דבש דקיקות שאי־אפשר להפסיק לאכול.

אלו המצרכים להכנתן: שקדים טחונים, חמאה, סוכר, דבש, מלח, קמח וציפורן או אבקת קינמון.

אופן הכנתן פשוט וקל מתמיד: בקלחת בינונית מניחים את כל הרכיבים ומחממים אותם עד שהחמאה נמסה לחלוטין תוך ערבוב מתמיד.

חממו את התנור מראש לחום של 180 מעלות ורפדו תבנית אפייה עם נייר אפייה. כעת הניחו מעט מהבלילה החמימה שבקלחת על נייר האפייה והקפידו על מרווחים גדולים. אפו אותן כ־8 דקות או עד שהן מזהיבות, הוציאו מן התנור, צננו אותן עד שיתקשו ובתאבון.

 

 

דובשניות של פעם

מי לא אוהב להתרפק על מאכלי ילדות מוכרים ונושנים? הדובשניות מיד מעלות בנו זיכרון מתוק מן הילדות, שבו היינו אוכלים דובשנית אחת אחרי השנייה ונהנים מכל ביס ללא שום מחשבה על משקל או כמות הסוכר. לפניכם מתכון נהדר לזכר ימים טובים ומתוקים מהילדות של כולנו.

מצרכי הדובשנית: חמאה, דבש, סוכר חום כהה, מלח, מחית וניל, אבקת סודה לשתייה, ביצים, קמח תופח, קינמון וציפורן.

לציפוי שלהן נזדקק לאבקת סוכר ולסוכר לבן רגיל.

להכנת הדובשניות המתוקות:

ראשית, נדליק את הלהבה על אש בינונית ונמיס בסיר קטן את הסוכר החום, החמאה, המלח, הדבש והווניל. לאחר מכן נכבה את הגז ונוסיף אל הסיר את אבקת הסודה לשתייה ונערבב היטב. הניחו את הבלילה שנוצרה בצד עד שתגיע לטמפרטורה של החדר.

נעביר את הבלילה אל קערה, נוסיף ביצים פנימה ונערבב. כעת נוסיף גם את הקמח, הקינמון ואת הציפורן ונערבב עד שתתקבל בלילה חלקה ואחידה. נכסה את הקערה בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך שלוש שעות מינימום עד שהבלילה תהפוך למוצקה.

לאחר מכן נחמם תנור לחום של 180 מעלות. נוציא את הבלילה מהמקרר וניצור כדורים קטנים. בקערה קטנה הניחו את הסוכר הרגיל ובקערית נוספת הניחו את אבקת הסוכר. כעת צפו כל כדור בסוכר ברגיל ואחר כך באבקת הסוכר.

הניחו את הכדורים המוכנים על גבי תבנית אפייה מרופדת במרווחים שווים ורחבים. אפו אותם במשך רבע שעה אן עד שהן מתחילות להזהיב.

חג שמח!




 

כתבות נוספות


כל האמת התזונתית על - שייקים
שייק פירות הפך לבחירה פופולרית עבור אנשים שבוחרים להיות מודעים לבריאות שלהם ומעוניינים לשלב יותר פירות וירקות בתזונה שלהם. עמוסים בוויטמינים, מינרלים וסיבים, משקאות צבעוניים אלה מציעים דרך נוחה וטעימה להגביר את צריכת החומרים התזונתיים שלכם. עם זאת, חשוב לדעת את כל האמת התזונתית על שייקים כדי לעשות ב...



הכל פתוח - מה עושים עם בקבוק יין שנפתח?
זה קורה כמעט בכל אירוח, כשפותחים בקבוק יין אחד יותר מדי ואז אתם מוצאים את עצמכם עם משקה אלכוהולי מובחר פתוח וכואב הלב לזרוק. אז מה עושים? הנה כמה טיפים לשימור ושימוש ביין פתוח



בלי ניתוח ובלי הזרקות: מיצוק העור בטכנולוגיה ביתית מתקדמת
אומנם הזדקנות היא חלק בלתי נפרד מהחיים, אבל זה ממש לא אומר שצריך להתפשר בכל הנוגע לאסתטיקת העור. 3 טכנולוגיות מתקדמות לשימוש ביתי, שיעזרו לכם להחזיר את הזמן לאחור.



הגזיבו המודרני - פתרון הצללה לגינה
יש מספר פתרונות המלצה הקיימים בישראל – גזיבו, צילית, פרגולות, סוככים, מפרש הצללה, ועוד הרבה.   אם אתם מחפשים פתרונות הצללה לגינה וכאלה שיתאימו למטרות שלכם -  הכירו את המוצר הבא – גזיבו.


 


עוד בהומלס

דירות ונדל"ן

דירות להשכרה

דרושים

דרושים

רכב

רכב יד שניה

יד שניה

יד שניה